Τι θα λέγατε σήμερα να δοκιμάσουμε να φτιάξουμε μια ασιατική συνταγή;
Τι θα χρειαστούμε:
- 1 μικρή πράσινη σαλάτα ή ένα μικρό κινέζικο λάχανο
- 1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο
- 125 γρ.(μισό πακέτο) ρυζομακάρονα (rice noodles)
- 1 αγγουράκι Κνωσσού με τη φλούδα
- 1 φλυτζάνι τσαγιού φυστίκια peanuts χοντροκομμένα
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη (χωρίς τα σπόρια)
- 1 κομματάκι φρέσκο τζίντζερ 2 εκ.
- 1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
- Ξύσμα από 1 lime
Για το dressing:
- 2 κ.σ. σπορέλαιο
- 2 κ.σ. σησαμέλαιο
- 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 κ.σ. άσπρο ξύδι ή ξύδι από ρύζι
- Χυμό από ένα lime
- Αλάτι, πιπέρι
Πως τα φτιάχνουμε:
Βράζουμε το φιλέτο κοτόπουλο σε αλατισμένο νερό για 15-20 λεπτά. Μόλις κρυώσει, το μαδάμε με τα χέρια σε λεπτές φετούλες, σαν ίνες.
Κόβουμε το αγγουράκι σε πολύ λεπτές φετούλες με τον αποφλοιωτή.
Βράζουμε τα ρυζομακάρονα για 2 λεπτά σε αλατισμένο νερό. Τα περνάμε από κρύο νερό να σταματήσει ο βρασμός και τα στραγγίζουμε.
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τα ρυζομακάρονα με το κοτόπουλο, το αγγουράκι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, την πιπεριά τσίλι, το τζίντζερ (τριμμένο στον ψιλό τρίφτη), το σκόρδο ψιλοκομμένο (αν το βάλουμε) και το ξύσμα από το lime.
Πλένουμε και χοντροκόβουμε τη σαλάτα. Τη βάζουμε σε σαλατιέρα.
Βάζουμε όλα τα υλικά του dressing σε ένα γυάλινο βαζάκι (π.χ. από μαρμελάδα) και τα χτυπάμε καλά να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε το μισό από το dressing στα φύλλα της σαλάτας.
Το υπόλοιπο dressing το ρίχνουμε στο μίγμα με τα ρυζομακάρονα και το τοποθετούμε πάνω στη σαλάτα.
Τέλος προσθέτουμε από πάνω τα φυστίκια.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Σίσκα θα βρείτε στη σελίδα του στο facebook