Τώρα που επιστρέψαμε στη βάση μας, μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, τι ωραιότερο από το να καλέσουμε φίλους και να ψήσουμε ψάρια στη σχάρα.
Ποια είναι όμως τα μυστικά για ένα τέλειο αποτέλεσμα;
Καθαρίζουμε τα ψάρια τα αλατοπιπερώνουμε και τα αλείφουμε με λάδι, τα αφήνουμε σε ένα μπωλ μέχρι να ανάψουμε τα κάρβουνα χωρίς τοποθέτηση σε ψυγείο.
Προσοχή χρησιμοποιούμε μόνο ξυλοκάρβουνα ή ανάβουμε ξύλα αν έχουμε τη δυνατότητα.
Η φωτιά μας πρέπει να είναι μέτριας έντασης, κάτι που ελέγχεται με το πόσα δευτερόλεπτα αντέχει το χέρι μας πάνω από τη φωτιά. Δεν μπορώ να σας πω κάτι για αυτό γιατί είναι πια θέμα εμπειρίας.
Τοποθετούμε τα ψάρια πάνω στην καμένη σχάρα και αφήνουμε να ψηθούν γυρίζοντας μόνο 1-2 φορές.
Στο ενδιάμεσο περνάμε με πινέλο τα ψάρια με το λάδι που έχει μείνει μέσα στο μπολ.
Ο συνολικός χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το μέγεθος των ψαριών. Υπολογίστε περίπου 30 λεπτά για ψάρια βάρους 400 γραμμαρίων το καθένα.
Αφαιρούμε τα ψάρια με τη βοήθεια μιας πλατιάς κουτάλας από τη σχάρα κι αν θέλουμε τα περιχύνουμε με λαδολέμονο.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Σίσκα θα βρείτε στη σελίδα του στο facebook