Αυτή τη συνταγή θα την λατρέψουν και όσοι δεν είναι φανατικοί του σολομού.
Τι θα χρειαστούμε:
- Καπνιστός σολομός: 200 γρ.
- 1 κουταλιά σούπας κάππαρη
- 2φρέσκα κρεμμυδάκια
- : 2-3 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
- Χυμό από ένα λεμόνι
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Ψωμί για τοστ, πολύσπορο ή σίκαλης: 10 φέτες (ψίχα)
- Τυρί κρέμα: 150 γρ.
- Βούτυρο για το άλειμμα
Πως τα φτιάχνουμε:
Ψιλοκόβετε την κάππαρη και τα κρεμμυδάκια. Κόβετε σε λεπτά λωριδάκια το σολομό. Τα ανακατεύετε όλα μαζί με το ελαιόλαδο, τον άνηθο, το λεμόνι και το πιπέρι. Αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο.
Κόβετε με κουπ πατ 3 στρογγυλά μικρά δισκάκια από κάθε φέτα. Αλείφετε κάθε δισκάκι με λίγο βούτυρο. Παίρνετε μικρή ποσότητα από το μείγμα με το σολομό και την πιέζετε ελαφρά για να πάρει σχήμα μικρής μπάλας.
Βάζετε πάνω σε κάθε δισκάκι ψωμιού ένα μπαλάκι σολομού, γαρνίρετε με λίγο τυρί κρέμα και άνηθο και σερβίρετε, αφού πασπαλίσετε με πιπέρι.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Σίσκα θα βρείτε στην σελίδα του στο facebook