Μια διαφορετική εκδοχη του κλασικού πολίτικου κεμπάπ.
Τι θα χρειαστούμε:
- 1 κιλό κιμάς κοτόπουλο από μπούτι
- 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
- 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1/2 ματσάκι δυόσμος ψιλοκομμένος
- 1 κ.γ. ρίγανη ξερή
- 1/4 ματσάκι ρίγανη φρέσκια
- 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- 1 κ.γ. καυτερή πάπρικα (προαιρετικά)
- 1 κ.γ. σουμάκ
- 2 ώριμες μεγάλες ντομάτες, αρκετά ψιλοκομμένες
- 20 ml ξύδι από ρόδι (εναλλακτικά χρησιμοποιείστε 1 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί μαζί με 1 κ.σ. πετιμέζι)
- 100 ml ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το σερβίρισμα:
- 2 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1 κ.γ. σουμάκ
- 1/4 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- Χυμός μισού λεμονιού
- Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- Γιαούρτι
- Κυπριακές ή αραβικές πίτες ψημένες
Πως το φτιάχνουμε:
Ανακατεύουμε το κρεμμύδι με το σουμάκ, τον μαϊντανό και το λεμόνι και αλατοπιπερώνουμε.
Τα ανακατεύουμε σε μεγάλο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε για 2-3 λεπτά. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα, έτσι ώστε να αναπτυχθούν τα αρώματα.
Όταν είμαστε έτοιμοι να ψήσουμε, πλάθουμε τα κεμπάπ σε μεταλλικά πλατιά σουβλάκια και τα ψήνουμε στα κάρβουνα.
Σερβίρουμε με το γιαούρτι, το κρεμμύδι με σουμάκ και τις ζεστές πίτες
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Σίσκα θα βρείτε στην σελίδα του στο facebook