Μια ιδιαίτερη συνταγή για όσους αγαπούν τις γαρίδες!
Τι θα χρειαστούμε;
- 6 γαρίδες (φρέσκιες αν βρούμε διαφορετικά κατεψυγμένες, το μέγεθος δεν επηρεάζει την συνταγή)
- 2 ώριμα αβοκάντο
- 2 πορτοκάλια
- 1 ντομάτα
- Λίγα φύλλα κόλιανδρου
- Λάιμ
- Φρέσκο κρεμμυδάκι
- Αλάτι, πιπέρι, 1 δαφνόφυλλο, ελαιόλαδο
Πως το φτιάχνουμε;
Καθαρίζουμε τα αβοκάντο και τα πολτοποιούμε με πιρούνι σε ένα μπολάκι, προσθέτουμε την τομάτα ψιλοκομμένη και αυτή (χωρίς τους σπόρους και αν είναι εύκολο χωρίς την φλούδα της), το κρεμμυδάκι και τον κόλιανδρο ψιλοκομμένο και αυτά, τον χυμό από το λάιμ και αλατοπίπερο.
Σε κατσαρολάκι με νερό που βράζει (αλατισμένο) ρίχνουμε τις γαρίδες(καθαρισμένες) και ξύσμα από ένα πορτοκάλι, προσέχουμε να μην παραβράσουν, 1-2 λεπτά είναι αρκετά, και τις βγάζουμε σε βαθύ σκεύος, τις μαρινάρουμε με τον χυμό από ένα πορτοκάλι, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Φιλετάρουμε το ένα πορτοκάλι με ένα κοφτερό μαχαίρι και σερβίρουμε με το αβοκάντο που κάναμε, τις γαρίδες, τα φιλέτα πορτοκαλιού. Περιχύνουμε με λίγη από την μαρινάδα της γαρίδας, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και προσθέτουμε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ευχαριστούμε για την υπέροχη συνταγή το beach bar restaurant Costa-Costa και στον σεφ Φώτη Ράικο.