Ένα εύκολο και λαχταριστό ορεκτικό που θα λατρέψετε!
Τι θα χρειαστούμε:
- 25 κολοκυθοανθοί
- 1 φλιτζ. ξινομυζήθρα
- 1/2 φλιτζ. φέτα σε τρίμμα
- 1/2 φλιτζ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- 1/2 φλιτζ. κορινθιακές σταφίδες
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 αυγό μεγάλο
- 1 φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 1/4 φλιτζ. μπίρα παγωμένη
- Aλάτι
- Eλαιόλαδο για το τηγάνισμα
Πως τους φτιάχνουμε:
Πλένουμε καλά τα κολοκυθολούλουδα και τα στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί. Βγάζουμε τους στήμονες από μέσα με προσοχή, να μην τραυματίσουμε το λουλούδι και το τρυπήσουμε, γιατί θα αδειάσει η γέμιση στο τηγάνισμα.
Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης και τα ανακατεύουμε καλά. Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε το εσωτερικό των λουλουδιών αφήνοντας αρκετό χώρο ώστε να μπορέσουμε να στρίψουμε τις άκρες των λουλουδιών και να φυλακίσουμε τη γέμιση. Σε αυτό το στάδιο μπορούμε να τα φυλάξουμε στην κατάψυξη.
Σε μπολ βάζουμε την μπίρα και προσθέτουμε λίγο αλάτι και το αλεύρι. Ανακατεύουμε με σύρμα ώστε να γίνει ένας λείος χυλός, όχι πολύ παχύς, αλλά ούτε και πολύ αραιός.
Βουτάμε ένα-ένα λουλούδι στο χυλό και τα τηγανίζουμε για λίγα λεπτά, να ροδίσουν καλά.
Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Ευχαριστούμε το www.mamapeinao.gr για την παραχώρηση της συνταγής