Όσο υπάρχουν ακόμα γευστικά καρπούζια, θα σας συστήναμε να φτιάξετε μια υπέροχη μαρμελάδα, για να «φυλακίσετε» μέσα στο βαζάκι για τον χειμώνα, το… καλοκαίρι σας!
Τι θα χρειαστούμε:
- 6 φλιτζ. καρπούζι
- 5 φλιτζ. ζάχαρη
- 1/2 φλιτζ. λεμόνι
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 25 γρ. τζίντζερ
- Eνα γλυκάνισο αστεροειδή
- 1 κλωνάρι βανίλια
- 80 γρ. πηκτίνη
Πως την φτιάχνουμε:
Αφού καθαρίσουμε το καρπούζι από το φλοιό του,και αφαιρέσουμε τα κουκούτσια,το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το ρίχνουμε στη κατσαρόλα.
Προσθέτουμε στη κατσαρόλα και τη ζάχαρη και αφού πάρει μία βράση ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και το αφήνουμε μια ώρα περίπου να βράσει σε μέτρια φωτιά.
Μόλις το καρπούζι έχει την επιθυμητή υφή( τραγανό,αλλά να λιώνει στο στόμα), ρίχνουμε την πικτίνη, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει 5 λεπτά ακόμα.
Τέλος, αποσύρουμε από τη φωτιά τη κατσαρόλα και αφήνουμε να κρυώσει.
Ευχαριστούμε το www.mamapeinao.gr για την παραχώρηση της συνταγής του Νίκου Πυλαρινού