Μια συνταγή που μυρίζει θάλασσα, για όσους λατρεύουν τις γαρίδες και έχουν βαρεθεί τις συνηθισμένες συνταγές!
Τι θα χρειαστούμε;
- 20 μεγάλες γαρίδες
- 1 πορτοκάλι , το χυμό και το ξύσμα
- 1 λεμόνι, το χυμό
- 1 σκ. σκόρδο τριμμένη
- 1/4 κ.γ. κάρυ
- 3 κ.σ. πολύ καλό ελαιόλαδο
- Μερικά φύλλα από τρυφερά πράσινα σαλατικά
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πως τις φτιάχνουμε:
Σε μια μεγάλη σαλατιέρα χτυπάμε τους χυμούς των φρούτων, το ξύσμα, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Πλένουμε τις γαρίδες. Τις ζεματίζουμε σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει για 1' και κατόπιν τις σουρώνουμε και τις καθαρίζουμε. Τις βάζουμε ζεστές στη μαρινάδα, ανακατεύουμε καλά και όταν κρυώσουν τις αφήνουμε να μείνουν στο ψυγείο, σκεπασμένες με μεμβράνη για 2 ώρες. Για το σερβίρισμα βάζουμε λίγα σαλατικά σε κάθε πιάτο και μοιράζουμε επάνω τις γαρίδες. Ρίχνουμε 1-2 κ.σ. από τη μαρινάδα και σερβίρουμε.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Σίσκα θα βρείτε στην σελίδα του στο facebook