Ένα από τα λαχταριστά γλυκά, που συνδυάζονται τέλεια με παγωτό!
Τι θα χρειαστούμε;
- 2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3/4 φλιτζ. ζάχαρη
- 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 1/2 φλιτζ. γάλα
- 1 φλιτζ. βούτυρο λιωμένα
- 2 αυγά χωρισμένα σε κρόκο και ασπράδι
Πως τις φτιάχνουμε;
Σε μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το μπέικιν πάουντερ. Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε το γάλα και το βούτυρο. Ρίχνουμε το μείγμα υγρών στο μείγμα στερεών και ανακατεύουμε. Στο σταθερό μίξερ (ή με μίξερ χειρός) χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα τα ασπράδια σε μαρέγκα, δηλαδή μέχρι να γίνουν λευκή κρέμα και να σχηματιστούν απαλές κορυφές. Με μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης) αναμειγνύουμε απαλά τη μαρέγκα με το μείγμα για βάφλες.
Βουτυρώνουμε τη βαφλιέρα, την οποία έχουμε θέσει σε λειτουργία. Ρίχνουμε 4-5 κ.σ. από το μείγμα στη συσκευή και ψήνουμε τις βάφλες σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει όλο το μείγμα. Σερβίρουμε αμέσως. Μερικές ιδέες σερβιρίσματος είναι να συνοδεύσετε τις υπέροχες σπιτικές βάφλες σας με μέλι, παγωτό, λιωμένη σοκολάτα, μαρμελάδα, ζάχαρη, σιρόπι, φρούτα και ό,τι τραβάει η όρεξή σας!
Ευχαριστούμε το www.mamapeinao.gr για την παραχώρηση της συνταγής