Μια λαχταριστή συνταγή από την φίλη μας Βιβή!
Τι θα χρειαστούμε;
Για τη βάση:
- 250 γρ. μπισκότα τύπου Digestive
- 50 γρ. ξηροί καρποί της αρεσκείας σας (προτείνω φουντούκι!)
- 2 κρόκοι αυγού
- 2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 100 γρ. Βούτυρο λιωμένο
- Ξύσμα απο 1 λεμόνι
Για τη γέμιση:
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 3 Κρόκοι αυγού
- Χυμό απο 2-3 λεμόνια (εξαρτάται πόσο όξινο το θέλουμε)
- 200γρ. πραλίνα φουντουκιού
- Προαιρετικά ξύσμα σοκολάτας ή κακάο ή άχνη ζάχαρη για διακόσμηση
Πως το φτιάχνουμε;
Τη βάση:
Χτυπάμε στο μπλέντερ τα μπισκότα με τους ξηρούς καρπούς να γίνουν τρίμμα.Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το ξύσμα μετά τους κρόκους και τέλος το λιωμένο βούτυρο.Βάζουμε τα υλικά της βάσης σε μια ταρτιέρα με αποσπώμενη βάση. Απλώνουμε τη ζύμη στη βάση και φροντίζουμε να παει και στα πλαϊνά ώστε να φτιάξουμε μια "φωλιά" για τη γέμιση. Με την βοήθεια δυο κουταλιών σχηματίζουμε μπαλάκια απο την πραλίνα και τα τοποθετούμε σε ολη την βάση. Βάζουμε στο ψυγείο.
Τη γέμιση:
Βάζουμε τους κρόκους σε ένα μεγάλο μπολ,προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε καλά με σύρμα χειρός (όχι μίξερ) .Προσθέτουμε λίγο λίγο το χυμό.
Ρίχνουμε την γέμιση πάνω στην βάση και προσέχουμε να καλυφθούν όλα τα μπαλάκια πραλίνας πρώτα (γιατι διαφορετικά θα μας καεί η πραλίνα στο ψήσιμο)
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και μόλις βάλουμε το γλυκό στο φούρνο κατεβάζουμε στους 160°C (με αέρα) για 20 λεπτά.
Αφου κρυώσει η τάρτα μας,διακοσμούμε όπως θέλουμε και σερβίρουμε.
Tips:
1: ΔΕΝ βάζουμε σε καμια περίπτωση το γλυκό στο ψυγείο
2: Για την διακόσμηση μην χρησιμοποιήσετε μαύρη σοκολάτα.Πραλίνα ή γάλακτος ειναι οτι πρέπει.
Η συνταγή δεν ειναι δίκη μου. Αλλά ειναι πεντανόστιμη και αξίζει πραγματικά να την δοκιμάσετε!