Μια πρωτότυπη ιδέα για να εκπλήξετε τους καλεσμένους σας φτιάχνοντάς τους μπριζολάκια!
Τι θα χρειαστούμε;
- 6 χοιρινά μπριζολάκια
- 2 κουτ. γλυκού αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
- 10-12 φρέσκα κρεμμυδάκια ολόκληρα
- 2 κόκκινες πιπεριές ψητές
- 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
- 1/4 φλιτζανιού αμύγδαλα καβουρντισμένα
- 2 κουτ. σουπ. μαϊντανός
- 2 κουτ. σουπ. ξίδι
- 1/2 κουτ. γλ. μπούκοβο
- λίγη φρυγανιά (προαιρετικά)
Πως τα φτιάχνουμε;
Για την πάστα πιπεριάς: Ξεφλουδίζουμε και αφαιρούμε τους σπόρους από τις ψητές πιπεριές. Τις βάζουμε στο μπλέντερ, προσθέτουμε το σκόρδο, τα αμύγδαλα, το μαϊντανό, το ξίδι, το μπούκοβο και 1 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι. Τα χτυπάμε να γίνουν πάστα. Λίγο λίγο προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Αν είναι το μείγμα πολύ αραιό προσθέτουμε λίγη τριμμένη φρυγανιά. Διατηρούμε την πάστα στο ψυγείο.
Ανάβουμε τη φωτιά. Βάζουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια ολόκληρα σε μπολ, τα περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα πασπαλίζουμε με 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι. Αλατοπιπερώνουμε τα χοιρινά μπριζολάκια και τα ψήνουμε στη σχάρα για 5΄. Τα αναποδογυρίζουμε και βάζουμε στη σχάρα και τα ολόκληρα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ψήνουμε τα μπριζολάκια για 5΄-6΄ επιπλέον για μέτριο ψήσιμο.
Τα μεταφέρουμε σε πιατέλα με τα ψητά κρεμμύδια και την πάστα πιπεριάς.
Ευχαριστούμε το www.mamapeinao.gr και το www.argiro.gr για την παραχώρηση της συνταγής