Τα γλυκά που φτιάχνονται εύκολα και με όσο γίνεται λιγότερα υλικά είναι από τα αγαπημένα μου.
Τι θα χρειαστούμε;
- 15 γραμμάρια ή 1 κουταλιά της σούπας στιγμιαίος καφές σε σκόνη
- 2 φλιτζάνια γάλα
- 90 γραμμάρια δηλαδή 6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
- 225 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
- 2 κουταλιές της σούπας λικέρ με άρωμα καφέ
- 7 κρόκοι αυγών
- 2 βανίλιες
Πως το φτιάχνουμε;
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα ταψί μέχρι τη μέση βάζουμε νερό και σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την ζάχαρη και τον στιγμιαίο καφέ. Ανακατεύουμε μέχρι να βράσει. Μόλις φουσκώσει ρίχνουμε την σοκολάτα. Μόλις λιώσει η σοκολάτα ρίχνουμε τις βανίλιες και το λικέρ. Χτυπάμε τους κρόκους και αργά αργά ρίχνουμε μέσα το μίγμα σοκολάτας. Μοιράζουμε σε πυρίμαχα μπολάκια και τα βάζουμε στο ταψί με το νερό (σαν μεγάλο μπενμαρί).Ψήνουμε για 30-35 λεπτά μέχρι να ψηθεί η κρέμα. Μπίγουμε ένα μαχαίρι και όταν το μαχαίρι βγει καθαρό τότε έχει ψηθεί. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα γαρνίρουμε σε άγλυκη σαντιγί.
Ευχαριστούμε την Ιωάννα Τσολομίτη και το www.ioannas.gr για την συνταγή