Μια πρωτότυπη συνταγή.
Τι θα χρειαστούμε:
- 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 κ.γ. ελαιόλαδο
- 1 κεφάλι κουνουπίδι, κομμένο σε μικρές φούντες
- 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
- 2 τομάτες, ψιλοκομμένες
- 2 κ.γ. πάπρικα/ καπνιστή
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Μαϊντανός ψιλοκομμένος, για σερβίρισμα
- Φρυγανισμένο ψωμί, για το σερβίρισμα
Πως το φτιάχνουμε:
Σοτάρουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα το κρεμμύδι μαζί με το ελαιόλαδο για 1 λεπτό σε μέτρια φωτιά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το κουνουπίδι, τον πελτέ ντομάτας και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά.
Έπειτα ρίχνουμε μέσα την πάπρικα, τις τομάτες, αλάτι, πιπέρι και καλύπτουμε με χλιαρό νερό.
Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το κουνουπίδι και να δέσει η σάλτσα μας.
Μόλις είναι έτοιμο σερβίρουμε πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί και πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Τσούλη θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.giorgostsoulis.com