Σήμερα θα δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό.
Τι θα χρειαστούμε:
- 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο στα 8
- 500 γρ. μπούτια κοτόπουλου, χωρίς πέτσα και κόκκαλο
- 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κ.γ. κύμινο, τριμμένο
- 1 κ.σ. ηλιέλαιο
- 1 κ.γ. αλάτι χοντρό
- ½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 8 μικρές τορτίγιες
Για τη μαγιονέζα με αβοκάντο:
- 2 ώριμα αβοκάντο
- 250 γρ. μαγιονέζα
- Χυμό από 2 λάιμ
- Μαϊντανό ή κόλιανδρο ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Πως το φτιάχνουμε:
Ζεσταίνουμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μπούτια κοτόπουλου, το κύμινο, το ηλιέλαιο, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια μας και τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι, ψήνουμε για 4 λεπτά και γυρνάμε τα μπούτια από την άλλη μεριά και τα ψήνουμε για άλλα 4 λεπτά.
Μόλις ετοιμαστούν τα αφήνουμε στην άκρη ζεστά.
Εκτέλεση για τη μαγιονέζα αβοκάντο: καθαρίζουμε με ένα κουτάλι τα αβοκάντο και τα ρίχνουμε μέσα στο μούλτι.
Τα χτυπάμε καλά μέχρι να πολτοποιηθούν και τα αδειάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τη μαγιονέζα, το χυμό από τα λάιμ, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Σύνθεση τάκος: Απλώνουμε τις τορτίγιες σ’ ένα ταψί του φούρνου, τις καλύπτουμε με μια βρεγμένη πετσέτα και τις ζεσταίνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 140 βαθμούς για 3-4 λεπτά.
Απλώνουμε σε κάθε τορτίγια τη μαγιονέζα αβοκάντο, από πάνω βάζουμε τα μπούτια κοτόπουλου κομμένα σε μικρότερα κομμάτια μαζί με τα κρεμμύδια και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό και λίγο ξύσμα λάιμ.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Τσούλη θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.giorgostsoulis.com