Καλοκαίρι χωρίς φρέσκο ψαράκι, δεν γίνεται!
Τι θα χρειαστούμε:
- 3 λαβράκια
- 2 πατάτες
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 γλυκοπατάτες
- 4 ντομάτες ή ½ κιλό ντοματίνια
- 2 τμχ φινόκιο
- 3 καρότα
- 3 κολοκυθάκια
- Μαϊντανό
- Δενδρολίβανο
- Θυμάρι
- 2 λεμόνια
- Ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- Αλάτι και πιπέρι
Πως τα φτιάχνουμε:
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Καθαρίστε τις πατάτες και κόψτε τις σε φέτες λεπτές. Κόψτε τις ντομάτες, τα καρότα, το φινόκιο, τα κολοκυθιά σε μέτριο μέγεθος. Κόψτε το κρεμμύδι και την μια σκελίδα σκόρδο. Τοποθετήστε όλα τα υλικά σε ταψάκι ή πυρέξ με αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο 1 ποτήρι νερό, 1 ποτήρι κρασί για να ψηθούν.
Ψιλοκόψτε τα μυρωδικά και πασπαλίστε τα λαχανικά.
Βάλτε τα λαχανικά να ψηθούν για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο και έπειτα ανοίξτε τον φούρνο, χαράξτε το ψάρι 2 φορές από κάθε πλευρά αλατίστε και βάλτε μυρωδικά στην κοιλιά και στις χαρακιές, τοποθετήστε πάνω στα λαχανικά. (Αν θέλετε όλο αυτό μπορείτε να το βάλετε και στη λαδόκολλα και να την κλείσετε από πάνω).
Στα 30 λεπτά ανοίξτε το φούρνο και δοκιμάστε να τραβήξετε ένα κόκκαλο, αν βγαίνει εύκολα τότε το ψάρι είναι εύκολο και βγάλτε το από τον φούρνο..
Περισσότερες συνταγές του Πέτρου Συρίγου θα βρείτε στην ιστοσελίδα του http://petros-syrigos.com