Η βιεννέζικη συνταγή που θα αγαπήσετε!
Τι θα χρειαστούμε:
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά
- 120 γρ φουντούκια αλεσμένα
- 2 κ.τ.γ κανέλα
- 70γρ ζάχαρη
- 350γρ βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα
Υλικά για τη γέμιση:
- 600 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
- 160 γρ φουντούκια τριμμένα ή καρυδόψιχα ή αμύγδαλα
- 180 γρ μπισκότα της αρεσκείας μας
- 1 κ.τ.γ κανέλα
- Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 1 βανίλια
- 2 μπανάνες σε κύβους (προαιρετικά)
Πως το φτιάχνουμε:
Για τη γέμιση: Ψιλοκόψτε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια. Σε ένα μπολ βάζετε τα καλά τριμμένα φουντούκια, τα μπισκότα, τη σοκολάτα, το ξύσμα, τη βανίλια και την κανέλα. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε στην άκρη.
Για το φύλλο: Χωρίζετε την ποσότητα των φύλλων στα δυο (επειδή θα φτιάξετε δυο στρούντελ). Απλώνετε ένα ένα τα φύλλα το ένα πάνω στο άλλο και ενδιάμεσα βουτυρώνετε και πασπαλίζετε με το μείγμα ζάχαρης, φουντούκια,κανέλα.
Όταν τελειώσουν οι στρώσεις βάζετε τη μισή γέμιση κατά μήκος των φύλλων λίγο κενό στα άκρα και το γυρνάτε προς τα μέσα, έτσι η γέμιση δεν θα βγει απέξω στο ψήσιμο.
Τυλίξτε το ρολό προσεκτικά και στο τέλος αλείψτε με βούτυρο για να κολλήσει καλά. Συνεχίστε και με τα άλλα φύλλα.
Μεταφέρετε σε ένα ρηχό ταψί με την ένωση των φύλλων να βρίσκεται στην κάτω πλευρά και αλείψτε και τα δυο ρολά με βούτυρο.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφί χρώμα.
Όταν είναι έτοιμα βγάλτε απ τον φούρνο και αφήστε για 10 λεπτά να κρυώσουν και σερβίρετε σε φέτες.
Περισσότερες συνταγές του private chef Πέτρου Συρίγου θα βρείτε στην ιστοσελίδα του http://petros-syrigos.com