Αν τη φτιάξετε μια φορά θα την φτιάχνετε συνέχεια.
Τι θα χρειαστούμε:
- 200 ml. νερό
- 2 στικ σέλερυ, τριμμένα
- 2 καρότα, τριμμένα
- 2 κ.σ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα
- 5 κ.σ. χυμό λεμόνι
- 120 γρ. μακαρονάκι πεπονάκι
- 90 γρ. ταχίνι
- Αλάτι
- Πιπέρι
Πως τη φτιάχνουμε:
Σε μια βαθιά κατσαρόλα αδειάζουμε το νερό, το σέλερυ, τα καρότα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
Περίπου 20 λεπτά πριν να είναι έτοιμα τα λαχανικά προσθέτουμε το μακαρονάκι και αφήνουμε να βράσει καλά.
Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το ταχίνι, το χυμό από το λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Με τη βοήθεια μια βαθιάς κουτάλας αδειάζουμε σε δόσεις τη σούπα μέσα στο πολυκοπτικό με τα μαχαίρια και τη χτυπάμε μέχρι να έχει την υφή που επιθυμούμε.
Κάθε δόση που ετοιμάζουμε την αδειάζουμε σε ένα μπολ.
Μόλις πολτοποιήσουμε όλη τη σούπα σερβίρουμε με λίγα κρουτόν προαιρετικά από πάνω.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Τσούλη θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.giorgostsoulis.com