Μια ξεχωριστή συνταγή για τους λάτρεις του τζίντζερ!
Τι θα χρειαστούμε:
- 1 κούπα βούτυρο
- 2 κούπες ζάχαρη
- 2 αυγά
- 3 κούπες αλεύρι
- 2κ.τ.γ σόδα
- Ξύσμα απο 3 πορτοκάλια
- 80 γρ τζίντζερ (τον χυμό του)
- Σάλτσα σοκολάτας:
- 250 γρ κουβερτούρα
- 250 γρ κρέμα γάλακτος
Πως τα φτιάχνουμε:
Ξεκινήστε μαζεύοντας ολα τα υλικά και βάλτε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου με τη ζάχαρη και χτυπήστε με το σύρμα για 2 λεπτά περίπου μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Στη σνέχεια προσθέστε ενα ενα τα αυγά και μετα τα υπόλοιπα (αλεύρι-σοδα να εχει γίνει ενα μείγμα)εκτός απο το τζίντζερ. Τρίψτε πολυ καλα το τζίντζερ και πιέστε το για να πάρετε τον χυμό του, δεν το χρησιμοποιούμε το υπόλοιπο.
Πλάθετε σε μπαστούνια και τυλίγετε με μεμβράνη και συντηρήστε στο ψυγείο. Κόβετε κομμάτια πάχους 1 δαχτυλάκι και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 8 λεπτά.
Για τη σάλτσα σοκολάτας Κόψτε σε κομματάκια τη σοκολάτα και ρίξτε τη μέσα στην ζεστή κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε καλα μέχρι να λιώσει.
Περισσότερες συνταγές του private chef Πέτρου Συρίγου θα βρείτε στην ιστοσελίδα του http://petros-syrigos.com