Ένα διαφορετικό τσιζκέικ!
Τι θα χρειαστούμε:
Για τη βάση:
- 100 γρ. μπισκότα τύπου digestive
- 60 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για τη γέμιση:
- 250 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
- 70 γρ. φυστικοβούτυρο
- 40 γρ. ζάχαρη άχνη
- ½ κγ. βανίλια εκχύλισμα
- 1 αυγό
Για την επικάλυψη:
- 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 50 γρ. κρέμα γάλακτος
- Φιστίκια χοντροκομμένα για πασπάλισμα
Πως τα φτιάχνουμε:
Βάζουμε τα μπισκότα στο πολυκοπτικό με τα μαχαίρια και τα θρυμματίζουμε τελείως.
Αδειάζουμε τα μπισκότα σε ένα μπολ και χύνουμε από πάνω το βούτυρο.
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ώστε να πάει παντού το βούτυρο.
Βάζουμε σε μια φόρμα για cυpcakes με 12 θήκες χαρτάκια για cupcakes. Μοιράζουμε το μπισκότο σε κάθε φορμάκι και πιέζουμε ελαφρά με ένα κουτάλι.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα και ψήνουμε τις βάσεις για 10 λεπτά.
Όταν ετοιμαστούν τις βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το τυρί κρέμα. Το φυστικοβούτυρο, την άχνη, και τη βανίλια. Τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν.
Έπειτα ρίχνουμε το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Το αδειάζουμε μέσα σε ένα δοσομετρικό δοχείο και γεμίζουμε τα φορμάκια όχι όμως μέχρι πάνω πάνω.
Ψήνουμε στην ίδια θερμοκρασία για 20 λεπτά. Δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα αν είναι έτοιμο βάζοντας την στο κέντρο κάθε cheesecake και πρέπει να βγαίνει καθαρό
Μόλις είναι έτοιμα τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
Ετοιμάζουμε την επικάλυψη λιώνοντας τη σοκολάτα με τη κρέμα στο φούρνο μικροκυμάτων.
Απλώνουμε τη γκανάζ πάνω απ’ τα γλυκά μας και πασπαλίζουμε με τα φιστίκια.
Ευχαριστούμε τον Γιώργο Τσούλη για την παραχώρηση της συνταγής. Περισσότερες συνταγές του θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.giorgostsoulis.com .