Η γνωστή συνταγή στην πιο υγιεινή version της.
Τι θα χρειαστούμε:
- 1 μέτρια μελιτζάνα
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- 2 κ.σ υγρό καπνό
- 1 κ.σ worcester sauce
- 1 κ.γ πάπρικα
- 1 κ.γ αποξηραμένο κρεμμύδι
- 1/2 κ.γ αποξηραμένο σκόρδο
- 1/2 κ.γ αλάτι θαλασσινό
- έτοιμη ανάμεικτη σαλάτα μαρούλι
- καλαμπόκι κατεψυγμένο
- κρουτόν σκόρδου
- Vegan Sour cream από κάσιους
Πως το φτιάχνουμε:
Κόβουμε τις μελιτζάνες με το μαντολίνο σε λεπτές φετούλες και τις ξεπικρίζουμε πολύ καλά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 σε αέρα. Ετοιμάζουμε τη σος μας. Σε ένα μπολάκι προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε. Στρώνουμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου, τοποθετούμε τις μελιτζάνες μια μια και τις αλείφουμε με τη σος που έχουμε φτιάξει (και από τις 2 πλευρές).
Ψήνουμε στους 200 για 10 λεπτά - μέχρι να γίνουν τραγανές οι μελιτζάνες
Βράζουμε το καλαμπόκι για λίγα λεπτά - για ευκολία το κάνω σε ένα μπρίκι.
Τοποθετούμε την σαλάτα σε ένα μεγάλο και βαθύ πιάτο. Προσθέτουμε το βρασμένο καλαμπόκι, τις μελιτζάνες τις οποίες κόβουμε σε μέτρια κομμάτια, 5-6 κουταλιές της σούπας από τη sour cream, αλάτι και ανακατεύουμε. Στο τέλος προσθέτουμε τα κρουτόν σκόρδου και ανακατεύουμε ελαφρώς .
Ευχαριστούμε το http://healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr για την παραχώρηση της συνταγής