Μια «μαμαδίστικη» συνταγή.
Τι θα χρειαστούμε:
- 500 γρ γίγαντες
- 2 μεγάλες ντομάτες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 σκ. Σκόρδο
- ελαιόλαδο
- αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
- 2 χούφτες μαϊντανό
- 1 χούφτα άνηθο
Πως τους φτιάχνουμε:
Μουλιάζουμε τους γίγαντες σε αλατισμένο νερό για 12-24 ώρες.
Την επόμενη μέρα, τους ξεπλένουμε και τους βράζουμε μέχρι να είναι έτοιμοι (περίπου 40 λεπτά ή και περισσότερο). Προσοχή για να αποφευχθούν οι δυσάρεστες παρενέργειες βγάζουμε με ένα κουτάλι τον αφρό που δημιουργείται στην επιφάνεια και βέβαια αλλάζουμε το νερό 1- 2 φορές.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 σε αέρα. Τοποθετούμε ελαιόλαδο στο σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, πολτοποιούμε το σκόρδο και τρίβουμε από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη τις 2 ντομάτες. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον άνηθο και τα προσθέτουμε και αυτά. Τέλος προσθέτουμε βραστό νερό τόσο όσο να καλύψει οριακά τους γίγαντες.
Ψήνουμε στους 200 σε αέρα μέχρι να δέσει η σάλτσα μας - περίπου 30-40 λεπτά.
Ευχαριστούμε το http://healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr για την παραχώρηση της συνταγής