Μια συνταγή που θα αρέσει σε όλη την οικογένεια.
Τι θα χρειαστούμε:
- 1 κ κιμά από γαλοπούλα (χρησιμοποίησα στήθος)
- 350 γρ κρεμμύδι ξερό (4-5 μέτρια)
- 2 κ.σ αλεύρι βρώμης (βρώμη περασμένη στο μπλέντερ)
- 100 γρ τριμμένο καρότο
- 1 αυγό
- 4 κ.σ ελαιόλαδο
- 2 κ.σ μουστάρδα πικάντικη
- 2 κ.σ ξύδι (χρησιμοποίησα μυλόξιδο)
- 2 κ.γ αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
- 1 κ.γ αποξηραμένη καπνιστή ντομάτα
- 1 κ.γ πάπρικα γλυκιά
- 1 κ.γ κάρυ
- 3 σκ. σκόρδο (περασμένες από την πρέσσα)
Πως τα φτιάχνουμε:
Πρώτα ετοιμάζουμε τα κρεμμύδια. Τα ψιλοκόβουμε, προσθέτουμε 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και 1 κουταλάκι του γλυκού κάρυ.
Σοτάρουμε για 6-8 λεπτά (ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα αρκετά συχνά) μέχρι να γίνουν όπως φαίνεται παρακάτω. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Τοποθετούμε τον κιμά σε ένα βαθύ μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Το καρότο, το αυγό, τη βρώμη, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα πικάντικη, 2 κουταλιές της σούπας μυλόξιδο, 3 σκελίδες σκόρδο περασμένες από την πρέσσα, και από 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά και καπνιστή ντομάτα.
Ζυμώνουμε για 8 λεπτά τουλάχιστον.
Ιδανικά καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 σε αέρα. Χρησιμοποίησα το ταψί της πίτσας για πιο ωραίο και υγιεινό ψήσιμο
Ευχαριστούμε το http://healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr για την παραχώρηση της συνταγής