Αυτή η συνταγή θα γίνει η αγαπημένης σας!
Τι θα χρειαστούμε:
Για το σιρόπι:
- 900 ml νερό
- 1kg ζάχαρη
- 200γρ σοκολάτα κουβερτούρα
- 50γρ κακάο
Για τη σοκολατόπιτα
- 8 αυγά
- 250γρ καλαμποκέλαιο
- 200γρ ζάχαρη
- 200γρ σιμιγδάλι ψιλό
- 100γρ αλεύρι
- 100γρ κακάο
- 2κ.τ.σ μπέικιν πάουντερ
- ½ πορτοκάλι ξύσμα
Για τη γκανάζ:
- 200γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 200γρ κουβερτούρα
Πως την φτιάχνουμε:
Για το σιρόπι:
Σε ενα κατσαρολάκι βάλτε τη ζάχαρη με το νερό και το κακάο και αφήστε να πάρει βράση μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Όταν αρχίσει να βράζει αφαιρέστε απ΄τη φωτιά και προσθέστε τη ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατέψτε με σύρμα μέχρι να γίνει λείο το μείγμα. Αφήστε στην άκρη να κρυώσει.
Για τη σοκολατόπιτα:
Βάζατε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και ανακατέψτε σε δυνατή ταχύτητα για 10 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Σε ενα άλλο μπόλ βάλτε το αλεύρι,το σιμιγδάλι, το μπέικιν, το κακάο και το ξύσμα. Στη συνέχεια βγάζετε τον κάδο απο το μίξερ και προσθέστε το λάδι και ανακατέψτε με ενα σύρμα χειρός. Αναμειγνύετε τα δυο μείγματα,στερεα και υγρά, και ανακατέψτε απαλά να γίνει ενα ομοιόμορφο μείγμα. Αλευροβουτυρώστε ενα ταψάκι 25χ30 εκ. Και μεταφέρετε το μείγμα στο ταψί. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνετε για 35-40 λεπτά. Βγάζετε τη σοκολατόπιτα απο τον φούρνο και τρυπήστε τη σε διάφορα σημεία ετσι ώστε να πάει παντου το σιρόπι που θα ρίξετε. Σιροπιάστε με κρύο σιρόπι ρίχνοντας με μια κουτάλα σιγά-σιγά και αφήστε στην άκρη.
Για τη γκανάζ:
Σε ενα κατσαρολάκι βάλτε τη κρέμα γάλακτος και όταν ζεσταθεί αποσύρετε απ΄τη φωτιά και ρίξτε την ψιλοκομμένη σοκολάτα. Όταν κρυώσει αρκετά η σοκολατόπιτα περιχύνετε τη γκανάζ και αφήστε τη στο ψυγείο 3 ώρες να κρυώσει.
Περισσότερες συνταγές του Πέτρου Συρίγου θα βρείτε στην ιστοσελίδα του http://www.petros-syrigos.com/