Από τις πιο εύκολες και πιο γευστικές συνταγές για χταπόδι.
Τι θα χρειαστούμε:
- 2 κιλά χταπόδι
- 2 κρεμμύδια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 6 φύλλα δάφνης
- 2κ.τ.σ μπαχάρι
- 2κ.τ.σ πιπέρι κόκκους
- 2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
- 4 κ.τ.σ βαλσάμικο ξύδι
- ελαιόλαδο,αλάτι
- 1κ.τ.γ πάπρικα καπνιστή
Πως το φτιάχνουμε:
Ξεχωρίστε το πλοκάμια απο το κεφάλι του χταποδιού και σε ενα κομμάτι αλουμινόχαρτο βάλτε πάνω μια λαδόκολλα και εκει ρίξτε το κρεμμύδι σε φέτες,το σκόρδο,το μπαχάρι,το πιπέρι και τη δάφνη.
Απο πάνω τοποθετήστε στη σειρά τα πλοκάμια και ρίξτε λίγο ελαιόλαδο,αλάτι και το θυμάρι.
Κλείστε σαν φάκελο το χταπόδι ωστε να μείνουν τα υγρά του μέσα κατα το μαγείρεμα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.
Τέλος ανοίξτε προσεχτικά το αλουμινόχαρτο γιατι θα βγούν υδρατμοί,αφήστε λίγο να κρυώσει και κόψτε το κάθε πλοκάμι στα δυο και σωτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο να πάρει χρώμα,σβήστε με βαλσάμικο και πασπαλίστε με πάπρικα.Σερβίρεται ζεστό.
Περισσότερες συνταγές του private chef Πέτρου Συρίγου, θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.petros-syrigos.com