Όσες συνταγές κι αν δοκιμάσουμε, πάντα θα είναι από τα πιο αγαπημένα μας γλυκά!
Τι θα χρειαστούμε:
- 8 Κρόκους αυγού
- 8 κ.σ κοφτές ζάχαρη
- 1 kg Μασκαρπόνε
- 1/4 Ποτήρι νερού DISARONNO
- Κακάο σκόνη ή τριμμένη σοκολάτα
- καφές εσπρέσσο 4 δόσεις
- 1 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ
Πως το φτιάχνουμε:
Χτυπήστε τους κρόκους με την ζάχαρη στο μίξερ με το σύρμα, μέχρι να γίνει αφρός.
Προσθέστε το μασκαρπόνε και συνεχίστε το χτύπημα, όταν ενσωματωθούν προσθέστε το ποτό.
Βουτήξτε τα μπισκότα στον ζεστό καφέ (όχι πολύ) και κάντε μια στρώση στο ταψί, στην συνέχεια τοποθετήστε το μισό μείγμα κρέμας από πάνω.
Κάντε άλλη μια στρώση με μπισκότα και βάλτε και την υπόλοιπη κρέμα.
Γαρνίρετε με τριμμένη κουρβερτούρα ή με κακάο.
Περισσότερες συνταγές του private chef Πέτρου Συρίγου, θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.petros-syrigos.com