Μια συνταγή για όσους αγαπούν τα κολοκύθια.
Τι θα χρειαστούμε:
- 12 κολοκυθάκια μέτρια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κ.σ. δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. θυμάρι ψιλοκομμένο
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
Πως τα φτιάχνουμε:
Πλένουμε καλά τα κολοκυθάκια και αφαιρούμε τα κοτσάνια. Στη συνέχεια τα ζεματάμε σε βρασμένο και αλατισμένο νερό για δέκα λεπτά.
Σε μπολ ρίχνουμε , το σκόρδο, το δενδρολίβανο και το θυμάρι. Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι κι ανακατεύουμε καλά το μείγμα.
Κόβουμε τα κολοκυθάκια καθ' ύψος στα δύο. Με ένα κουτάλι απλώνουμε πάνω στο κάθε κολοκυθάκι το μείγμα μας. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 200οC για περίπου μισή ώρα. Σερβίρουμε ζεστά.
Ευχαριστούμε το www.mamapeinao.gr για την παραχώρηση της συνταγής