Η Νέλλη μου έστειλε ίσως την πιο εύκολη και πιο λαχταριστή συνταγή για κέικ σοκολάτας. Είναι βλέπετε γαλλική συνταγή, άρα… εγγυημένη η επιτυχία!
Τι θα χρειαστούμε;
- 200 γρ. κουβερτούρα
- 170 γρ. βούτυρο
- 4 αυγά
- 140 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Πως το φτιάχνουμε;
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και ομοιογενές.
Βγάζουμε τη σοκολάτα από τη φωτιά και ρίχνουμε διαδοχικά τη ζάχαρη, τους κρόκους των αυγών και το αλεύρι και κάθε φορά ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα.
Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών να γίνουν μία σφιχτή μαρέγκα και στη συνέχεια τα προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε απαλά με τη σπάτουλα και με κυκλικές κινήσεις να ομογενοποιηθούν.
Βουτυρώνουμε μία φόρμα κέικ μακρόστενη (μπορεί να το βάλετε και σε αυτές που είναι μιας χρήσης)
Ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά