Βήμα- βήμα πώς να το φτιάξετε, για να σερβίρετε στους καλεσμένους σας τον τέλεια τηγανισμένο γαύρο.
Τι θα χρειαστούμε:
Για τον τηγανητό γαύρο:
- 1 κιλό γαύρο
- Αλεύρι για το τηγάνισμα
- Αάδι για τηγάνισμα
Για τα χόρτα σαλάτα:
- 1 κιλό χόρτα
- Λίγο αλάτι
- 1 κ.γ. σόδα
Πως τα φτιάχνουμε:
Καθαρίζουμε το γαύρο, κόβοντας το κεφάλι και τραβώντας το, μαζί έτσι φεύγουν και τα εντόσθια. Ξεπλένουμε καλά τα ψαράκια και τα τοποθετούμε σε πιατέλα και αλατίζουμε. Σε ένα βαθύ πιάτο τοποθετούμε αλεύρι. Αλευρώνουμε είτε ένα-ένα τα γαυράκια είτε πιάνοντας τρία τρία μαζί από τις ουρές και αλευρώνοντας κολλούν οι ουρές μεταξύ τους και γίνονται τριάδες ψαριών. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και από τις δύο μεριές. Τοποθετούμε τα τηγανισμένα ψάρια σε πιατέλα καλυμμένη με απορροφητικό χαρτί προκειμένου να φύγουν τα πολλά λάδια από το τηγάνισμα και εν συνεχεία σερβίρουμε με αρκετό λεμονάκι.
Κόβουμε το κοτσανάκι της ρίζας και καθαρίζουμε από τα χόρτα όσα φύλλα φαίνονται μαραμένα ή κίτρινα, όπως και τυχόν αγριόχορτα που καταλάθος μαζεύτηκαν . Γεμίζω μέχρι τη μέση μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και τη βάζω στο μάτι. Μόλις βράσει (να κοχλάζει) το νερό , ρίχνω λίγο αλάτι και τη σόδα (διατηρεί το χρώμα των χόρτων ζωντανό πράσινο) και βάζω μέσα τα χόρτα λίγα λίγα.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Σίσκα θα βρείτε στη σελίδα του στο facebook.