Αυτή είναι μια από τις ωραιότερες συνταγής για να κάνετε το φιλέτο κοτόπουλο και συνοδεύεται με ρόκα και σως γιαουρτιού.
Τι θα χρειαστούμε:
- 3-4 φιλέτα κοτόπουλου (ανάλογα με το μέγεθος , περίπου 650 -700 γρ)
- 200 γρ. ανθότυρο Κρήτης
- 8-10 λιαστές ντομάτες κομμένες στα 3
- Λίγη ρόκα
- 80 ml κρασί λευκό
- 8-10 κ.σ. λάδι
- Αλάτι , πιπέρι και λίγο ροζ πιπέρι (ολόκληρο)
Για τη σως:
- 2 μεγάλες κ.σ. γιαούτι στραγγιστό (με 2% λιπαρά)
- 1 κ.σ. μουστάρδα.
Πως το φτιάχνουμε:
Πλένουμε και στεγνώνουμε τα φιλέτα . Τα τοποθετούμε πάνω στη βάση κοπής από το κάτω μέρος τους. Με κοφτερό μαχαίρι τα ανοίγουμε κατά μήκος σα να θέλουμε να σχηματίσουμε φάκελο προσέχοντας όμως να αφήσουμε κλειστές τις δύο άκρες για να κλειστεί μέσα η γέμιση. Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε κατά μέσο όρο 3 λιαστές σε κάθε φιλέτο , τρία μακρόστενα κομμάτια (σα χοντρές λωρίδες ) από το ανθότυρο και μια φουντίτσα ρόκα. Το λαδάκι της λιαστής ντομάτας το θέλουμε γιατί δίνει ξεχωριστή γεύση στο κρέας . Κλείνουμε τα φιλέτα και τα ''κουμπώνουμε'' με δύο οδοντογλυφίδες.
Όταν τα ετοιμάσουμε, ζεσταίνουμε το λάδι σε απλωτή κατσαρόλα και ροδίζουμε τα φιλέτα απ' όλες τις μεριές. Σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε το ροζ πιπέρι και λίγο νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 45 λεπτά μέχρι να γίνει το κρέας. Θέλουμε να έχει ζουμάκι το φαγητό.
Τότε ετοιμάζουμε τη σως ανακατεύοντας σε ένα μπωλ το γιαούρτι με τη μουστάρδα με ένα πηρούνι.
Βγάζουμε τα γεμιστά φιλέτα και τα τοποθετούμε στην πιατέλα μας (αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες). Στα υγρά που έχουν μείνει μέσα στην κατσαρόλα προσθέτουμε και το γιαούρτι- μουστάρδα και ανακατεύουμε για λίγο να πάρουν δυο-τρεις βράσεις και να δέσουν όλα τα υλικά μαζί.
Περιλούζουμε μετά τα φιλέτα μας και σερβίρουμε συνοδεύοντας με πατάτες country και πράσινη σαλάτα.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Σίσκα θα βρείτε στην σελίδα του στο facebook